Cauta in stiri

RSS Feed

world superbike

Sezonul 2009 incepe cu teste pe circuitul Portimao

07.11.2008
Foto ©:

La numai doua zile de la terminarea actualului campionat mondial de SBK, pe circuitul Portimao si-au facut aparitia viitoarele motociclete care vor concura in 2009, alaturi de noii piloti. Astfel profitand de vremea favorabila cei de la Yamaha Motor Italia au testat cot la cot atat modelul 2009 cat si cel 2008, cu ajutorul pilotilor Tom Sykes si Ben Spies.

Pe modelul 2008, cel folosit de Noriyuki Haga, pilotul Spies a reusit un timp de 1.44 de secunde, apropiat de cel din timpul cursei. Coechipierul sau, Sykes, nu a reusit insa un timp mai bun de 1.46, datorita conditiilor meteo nefavorabile de care a avut parte.

In boxele celor de la Aprilia, modelul RSV 4 a fost luat in primire de catre Max Biaggi, care dupa cateva modificari aduse setarilor a obtinut un timp de 1.45,5 secunde.
Echipa Sterligarda Ducati s-a putut lauda cu un timp de 1.45 secunde, adus de pilotul Shane Byrne, acesta fiind mai rapid decat coechipierul sau Alessandro Polita.

Sesiunea de teste a fost una asteptata de catre Gregorio Lavilla, pilotul celor de la Alto Evolution Honda dar si de Leon Haslam si Robby Rolfo care vor concura pentru Stiggy Honda.

In campionatul de Supersport, Eugene Laverty a condus prima oara pentru cei de la Parkalgar Honda iar pilotul Cal Crutchlow va fi noul coechipier al lui Fabian Foret, in cadrul echipei Yamaha World Supersport. Inca doi piloti care au facut primele tururi pentru noua lor echipa sunt Anthony West si Gianluca Vizziello, ultimele achizitii ai celor de la Honda Supersport.

Rezultatele testelor Superbike
1. Spies (Usa-Yamaha) 1'44"1;
2. Byrne (GB-Ducati) 1'45"0;
3. Biaggi (Ita-Aprilia) 1'45"3;
4. Polita (Ita-Ducati) 1'46"1;
5. Lavilla (Spa-Honda);
6. Rolfo (Ita-Honda) 1'46"3;
7. Sykes (GB-Yamaha) 1'46"3;
8. Nakasuga (Gia-Yamaha) 1'46"5;
9. Haslam (GB-Honda) 1'47"2

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.