Cauta in stiri

RSS Feed

world superbike

Sfarsit de sezon pe noul circuit din Algarve

29.10.2008
Foto ©: Autodromo Algarve

Ultima cursa din campionatul mondial HANNspree FIM Superbike, va avea loc in acest weekend pe circuitul Autodromo Internacional do Algarve, din sudul Portugaliei. Construit in mai putin de un an, cu o investitie de aproximativ 200 de milioane de euro, circuitul Portimao se afla in ultima faza cu pregatirile pentru etapa din acest weekend, promitand a fi unul dintre cele mai spectaculoase circuite din Europa, beneficiind de o clima ideala pentru sporturile cu motor.

Runda care va avea loc in Portugalia va intra in istorie, ca fiind ultimul circuit pe care va mai concura pilotul celor de la Ducati Xerox, Troy Bayliss. In varsta de 39 de ani, australianul, a castigat deja al treilea titlu WSBK si le-a incredintat celor de la Ducati titlul cu numarul 15 la constructori, luna trecuta in Magny-Cours hotarand apoi sa se retraga din cursele de motociclism dupa ce si-a facut debutul in 1997 la Philip Island.

Lupta pentru titlul de vicecampion WSBK este cea care va anima aceasta ultima etapa; cei doi piloti de la echipa Yamaha Motor Team Italia WSB, Noriyuki Haga si Troy Corser, sunt despartiti in clasamentul general de doar noua puncte, in favoarea japonezului. Cei doi piloti doresc acest titlu din motive diferite pentru fiecare; pentru Haga ar reprezenta al doilea titlu de vice campion la rand iar pentru australianul Corser prima victorie in saua celor de la Yamaha dupa doi ani de incercari.

Clasament general piloti
1. Bayliss (Ducati) 410 puncte;
2. Haga (Yamaha) 325;
3. Corser (Yamaha) 316;
4. Neukirchner (Suzuki) 298;
5. Checa (Honda) 284;
6. Biaggi (Ducati) 235;
7. Nieto (Suzuki) 234;
8. Fabrizio (Ducati) 203;
9. Kiyonari (Honda) 193;
10. Xaus (Ducati) 171;

Clasament general constructori
1. Ducati 520;
2. Yamaha 461;
3. Suzuki 384;
4. Honda 379;
5. Kawasaki 82.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.