Cauta in stiri

RSS Feed

competitii off-road

Sibiul redevine capitala mondiala a hard-enduroului

30.07.2009
Foto ©: Red Bull Romaniacs

Pe 15 august, in centrul Sibiului, se va da startul in cea de a 6-a editie a Red Bull Romaniacs, cel mai dificil raliu hard-enduro al lumii si locul in care se intalnesc cei mai buni rideri.

In 2009, sunt deja inscrisi piloti din 24 de tari si evenimentul se anunta a fi, la clasa Profi, o lupta intre Cyril Despres (castigator al RBR in 2004,2005,2007) Chris Birch (locul 2 in 2007 si locul 3 in 2008 la RBR), Graham Jarvis (castigator RBR 2008) si Gerhard Forster (locul 2 la RBR in 2008).
 
Red Bull Romaniacs a primit de-a lungul timpului multe definitii, insa din 2008 este apreciat de europeni ca fiind nu doar cel mai dificil raliu hard-enduro din lume, dar si cel mai important raliu care se desfasoara pe batranul continent dupa mutarea Dakarului in America de Sud.

Asadar, in mai putin de trei saptamani, la Sibiu, in Romania vin sa isi masoare fortele, sa isi depaseasca limitele si sa faca show cei mai buni rideri ai lumii. Pe 15 august, bd. Coposu va fi asaltat, incepand cu ora 14.00, de motocicletele inscrise la Prolog.

In centrul Sibiului, se va concura pe busteni, pietre, cauciucuri, masini si alte obstacole pregatite de Andy Fazakas si colegii sai de la Crazy Bike Sibiu. Unul dintre cei care va face spectacol la Prolog si se va lupta cu Carpatii este Cyril Despres. Francezul stabilit in Andora revine la Red Bull Romaniacs dupa o absenta de un an si este decis sa recastige raliul, pe care l-a pierdut, in 2008, prin neprezentare, in fata lui Graham Jarvis. Dublu castigator al Dakarului, pilotul KTM s-a impus deja de trei ori in Romania si este singurul care a castigat de mai multe ori Red Bull Romaniacs.

Chiar daca clasa Profi este cea mai spectaculoasa, din pacate, in acest an, romanii isi vor indrepta atentia mai mult catre celelalte trei clase (Experti Single, Experti Echipe si Hobby), pentru ca niciun rider roman nu s-a putut inscrie la aceasta categorie. Mani Gyenes, dublu castigator al Red Bull Romaniacs la clasa Experti Echipe alaturi de Laszlo Olah, nu este refacut inca in urma operatiei suferite la genunchiul drept – dupa ce si-a rupt ligamentele si si-a fisurat meniscul –, asa ca va trebui sa concureze la o clasa mai usoara decat Profi, si anume la Experti Single.

Un alt favorit roman la un loc in topul 5 al acestei clase este Alex Garbacea. Dupa ce, in 2006, au urcat pe podiumul clasei Experti Echipe, Romeo Dunca si François Vulliet, membri ai echipei Motoverde, au sansa sa revina in top 3, in acest an. Cel mai mare numar de concurenti romani se va inregistra la clasa Hobby, unde atentia publicului va fi indreptata catre TipTil Team, echipa din care fac parte Dani Otil si Krisztian Nagy.
 
Programul Red Bull Romaniacs 2009
15 august, ora 14.00, bd. Coposu, Sibiu – Prolog          
16 august, prima zi – puncte pentru spectatori pe drumul de acces catre Paltinis
17 august, ziua 2 – Sibiu - Petrosani
18 august, ziua 3 – Petrosani - Sibiu
19 august, ziua 4 – start si finis din/in Sibiu

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.