Cauta in stiri

RSS Feed

World Superbike

Situatia la puncte inainte de ultima etapa

14.10.2009
Foto ©: WSBK

Actualul sezon competitional al Campionatului Mondial de Superbike se va incheia la Portimao in data de 25 octombrie, Noriyuki Haga si Ben Spies trebuind sa se lupte pana in ultima clipa pentru a-si adjudeca titlul de anul acesta.

Avantajul de 10 puncte pe care il are Haga fata de Spies nu-i acorda japonezului nici o siguranta, pilotul american avand mult mai multe curse castigate in campania 2009. Chiar daca Ben Spies il va egala la puncte pe Nitro Nori, conform regulamentului World Superbike americanul va fi declarat campion mondial.

In eventualitatea ca Spies va castiga cele doua curse de la Portimao acesta obtine titlul indiferent de rezultatele principalului sau adversar Noriyuki Haga, presiunea de pe umerii ambilor piloti fiind una imensa.

Michel Fabrizio are asigurat locul trei din cauza celor 53 de puncte care-l despart de Max Biaggi, acesta din urma trebuind sa munceasca in continuare pentru a-si conserva avantajul de 14 puncte avut fata de Jonathan Rea.

Rea, cu 38 de puncte in fata lui Leon Haslam, este probabil candidatul ideal pentru locul cinci iar Haslam se poate considera si el in siguranta pe sase datorita celor 41 de puncte care-l despart de Carlos Checa.

O alta lupta ce se anunta a fi interesanta va fi intre Tom Sykes (176 de puncte), Shane Byrne (166 de puncte) si Jakub Smrz (161 de puncte), ultimii doi mai avand o sansa de a avansa cu cate o pozitie in topul primilor zece piloti ai Campionatului Mondial de Superbike 2009.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.