Cauta in stiri

RSS Feed

World Superbike

Spies, primul in randul pilotilor americani

24.08.2009
Foto ©: Yamaha Racing

Statele Unite ale Americii au oferit mai multi campioni de World Superbike decat orice alta tara, cinci in total, iar Ben Spies este ultimul pilot american ce se indreapta vertiginos catre titlu.

Primul sau sezon in Campionatul Mondial de Superbike a fost atat de remarcabil incat el i-a depasit deja pe conationalii sai din punct de vedere al raportului dintre cursele disputate si victoriile obtinute. Pana in prezent noua piloti americani au castigat curse in World Superbike: Colin Edwards (31 de victorii), Doug Polen (27), Scott Russell (14), John Kocinski (14), Spies (11), Fred Merkel (8), Ben Bostrom (7), Doug Chandler (2) and Tom Kipp (1).

In 2009, dupa numai zece runde disputate, Spies a acumulat 20 de curse in Campionatul Mondial de Superbike, castigand 11 dintre acestea si inregistrand un procentaj al victoriilor de 55%. Conform aceluiasi principiu, urmatorul pilot american clasat este Polen (33,75% - 27 victorii din 80 de curse) apoi John Kocinski (29,16% - 14 victorii din 48 de curse).

Pilotul american cu cele mai multe clasari pe primul loc, Colin Edwards (31 de victorii), este abia al patrulea in clasament, cu un procentaj de numai 17,71%, rezultat din faptul ca a ajuns la aceasta performanta pe parcursul a 175 de curse.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.