Cauta in stiri

RSS Feed

world superbike

Spies si Haga impart victoria la Assen

27.04.2009
Foto ©: WSBK

Ben Spies (Yamaha World Superbike) si Noriyuki Haga (Ducati Xerox) continua sa domine Campionatul Mondial de Superbike 2009, castigand fiecare cate o cursa in cea de-a patra etapa desfasurata weekendul trecut in Olanda in fata a 76.000 de spectatori.

Pilotul texan a reusit o depasire fantastica in fata rivalului japonez, prin care a obtinut victoria in prima runda, dar a iesit in decor in cea de-a doua lasandu-l pe Haga sa-si adjudece victoria.

Leon Haslam (Stiggy Racing Honda) a pilotat superb in cele doua runde reusind sa se claseze de fiecare data pe podium, in timp ce Jakub Smrz (Guandalini Ducati) si-a trecut in portofoliu cel mai bun rezultat de pana acum, incheind cea de-a doua cursa pe locul trei.

Cursa 1: Spies a obtinut a patra sa victorie din acest sezon competitional depasindu-l pe Haga cu doar cateva viraje inaintea liniei de sosire. Al treilea loc pe podium a fost ocupat de Haslam, care a avut satisfactia de a stabili si cel mai rapid tur de circuit. Pilotul britanic Tom Sykes a trecut al patrulea linia de sosire, in urma sa incheind cursa Max Biaggi (Aprilia), Jakub Smrz (Guandalini Ducati) si Michel Fabrizio (Ducati Xerox).

Max Neukirchner (Suzuki Alstare) a terminat prima cursa pe locul 13 reusind sa intre din nou pe circuit dupa o iesire in decor, spre deosebire de Carlos Checa (Hannspree Ten Kate Honda) care nu a putut face acelasi lucru.

Cursa 2: Iesirea lui Spies in decor chiar din al doilea tur de circuit, in timp ce conducea ostilitatile, a reprezentat punctul culminant al intregii curse, Haga fiind apoi de neoprit pana la finalul competitiei. Haslam si-a imbunatatit rezultatul din prima runda, locul doi obtinut demonstrand inca o data ca este un concurent serios la titlul de anul acesta.

Jakub Smrz (Guandalini Ducati) s-a clasat pentru prima oara in cariera pe podium, incheind cursa pe locul trei. In urma pilotului ceh au trecut linia de sosire Michel Fabrizio (Ducati Xerox), Jonathan Rea (Hannspree Ten Kate Honda) si Tom Sykes (Yamaha World Superbike).

Cursa lui Biaggi s-a incheiat inca de la start din cauza unor probleme la ambreiaj, in timp ce Shinya Nakano nu a putut concura din cauza accidentarii de la umar suferite in prima runda.

Clasamentul general (dupa 4 din 14 etape):

Piloti: 1. Haga 180; 2. Spies 120; 3. Haslam 94; 4. Fabrizio 80; 5. Neukirchner 75; 6. Sykes 70; 7. Biaggi 65; 8. Laconi 64; 9. Rea 53; 10. Smrz 44.

Constructori: 1. Ducati 180; 2. Yamaha 145; 3. Honda 109; 4. Suzuki 76; 5. Aprilia 68; 6 BMW 43; 7. Kawasaki 10.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.