Cauta in stiri

RSS Feed

World Superbike

Spies si Rea impart victoria la Misano

22.06.2009
Foto ©: Ten Kate Honda

Ben Spies (Yamaha World Superbike) si Jonathan Rea (Hannspree Ten Kate Honda) au castigat pe rand cele doua curse desfasurate in cursul zilei de ieri pe circuitul Misano din Italia.

65.000 de spectatori au asistat in prima runda la cea de-a opta victorie a lui Spies din acest sezon competitional, in timp ce Rea a reusit in a doua parte sa se impuna pentru prima oara intr-o cursa oficiala de World Superbike.

Michel Fabrizio (Ducati Xerox) a urcat de doua ori pe podium, obtinand in ordine locul trei, respectiv doi, ultima oara fiind insotit si de coechipierul sau Noriyuki Haga, pilotul japonez conducand in clasamentul general provizoriu cu un avans de 48 de puncte in fata lui Spies.

Cursa 1: Desi prima cursa a fost dominata in totalitate de Shane Byrne (Sterilgarda Ducati), Spies s-a impus in final cu aproape 8 secunde in fata acestuia datorita faptului ca majoritatea pilotilor au fost nevoiti sa schimbe anvelopele de ploaie cu cele de uscat. Pe locul trei a sosit Fabrizio care a facut eforturi mari in ultimul tur de circuit pentru a rezista presiunii exercitate de Jakub Smrz (Guandalini Ducati).

Haga a obtinut locul cinci, dupa ce l-a depasit in ultima parte a cursei pe compatriotul sau Yukio Kagayama (Suzuki Alstare). In urma acestuia au trecut linia de sosire Jonathan Rea (Hannspree Ten Kate Honda), Tom Sykes (Yamaha World Superbike) si Shinya Nakano (Aprilia), locul zece fiind ocupat de debutantul Matthieu Lagrive (Honda Althea).

Cursa 2: Talentatul pilot britanic Jonathan Rea o obtinut pentru prima oara in cariera o victorie de World Superbike, in ciuda faptului ca Fabrizio a fost foarte aproape sa-i strice ziua. Pe locul trei a sosit japonezul Haga, care a profitat de problemele avute de Spies la ambreiaj ce l-au determinat sa incheie cursa abia al noualea.

Jakub Smrz (Guandalini Ducati) s-a clasat din nou pe patru, dupa ce l-a depasit in ultimul tur de circuit pe Carlos Checa (Honda), pilotul spaniol avand anvelopele extrem de uzate. Locul sase a fost ocupat de Shane Byrne (Sterilgarda Ducati), in urma acestuia sosind Tom Sykes (Yamaha World Superbike) si Leon Haslam (Stiggy Racing Honda).

Clasamentul general (dupa 8 din 14 etape):

Piloti: 1. Haga 292; 2. Spies 244; 3. Fabrizio 237; 4. Rea 167; 5. Biaggi 135; 6. Haslam 134; 7. Sykes 130; 8. Checa 109; 9. Smrz 108; 10. Kiyonari 98.

Constructori: 1. Ducati 351; 2. Yamaha 287; 3. Honda 240; 4. Aprilia 142; 5. Suzuki 128; 6. Bmw 62; 7. Kawasaki 41.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.