Cauta in stiri

RSS Feed

speedway

Suprematia speedway-ului romanesc

13.04.2010
Foto ©: Bogdan Voiculescu

Fara un eveniment notabil din lumea motociclismului romanesc, speedway-ul detine in luna aprilie suprematia spectacolului pe doua roti. Inceputul in forta al Campionatului National Individual de Speedway din Romania a continuat cu a doua etapa, organizata de aceasta data de clubul CSA Braila.

Orasul de la Dunare a gazduit inca o data spectacolul cu care ne-am obisnuit. O zi insorita, calda si linistita anunta inca de la orele diminetii furtuna ce urma sa vina. Gladiatorii moderni, asa cum cei de la revista Motociclismo i-au numit, si-au pregatit intens echipamentele si motoarele pentru lupta finala din arena braileana.

Concursul a fost anuntat cu surle si trambite cu cateva zile inainte in Braila. Lumea a prins insa gustul si a venit neinvitata pentru a vedea un spectacol regal. Vremea a fost superba, aproximativ 16 grade Celsius si un cer perfect albastru. Organizatorii si-au incheiat ultimele pragatiri cu pista, startul cat si cu staff-ul tehnic. Arbistrii de turnanta erau la locurile lor, fotografii si cameramanii la posturi. Toata lumea astepta cu nerabdare primul start.

In tribune aproximativ 2.000 de oameni aplaudau fiecare sportiv prezentat de comentatorul cursei. Din spatele tribunelor se auzeau caii putere nechezand puternic aproape ca stapanii lor sa nu-i mai poata tine in frau.

De data aceasta organizatorii au ales o formula de concurs inedita cu patru sportivi la start alergand timp de 13 manse, avand posibilitatea ca fiecare sa-si intalneasca adversarul macar o data intr-o mansa.

Concursul a inceput, in aplauzele spectatorilor, cu mansele seniorilor, avand pentru specatori un impact mai mare si creand un spectacol deosebit. Adrian Gheorghe, sportiv legitimat la CSTA Bucuresti, a castigat prima mansa. El este campionul en-titre atat la seniori cat si la juniori. O mare absenta pentru aceasta etapa a fost alergatorul Milen Manev, sportiv legitimat la CSA Braila.

Echipa din Braila s-a intarit cu trei sportivi bulgari cu experienta. Campionatul incepe sa fie din ce in ce mai bun, calitatea lui fiind intr-o continua crestere. O mare supriza ne-a facut-o sportivul legitimat la CSTA Bucuresti, Gheorghe Marian, maestru al sportului, tatal lui Adrian Gheorghe care a sosit direct din Suedia pentru a concura.

Mansa dupa mansa sportivii, atat cei din Bucuresti cat si cei din Braila, au luptat de la egal la egal pentru un loc fruntas, cel mai fericit fiind publicul care are parte de un spectacol pe cinste.

Toma Alexandru si Popa Fanel, ambii sportivi legitimati la clubul brailean, si-au aratat talentul si experienta. O mansa superba spre sfarsitul celor 13 runde i-a adus in intrecere directa pe Adrian Gheorghe si pe Toma Alexandru. Cei doi erau in puncte si ocupau primele locuri iar mansa era decisiva. Toma luase conducerea dupa primul viraj, motoarele alunecau usor ca niste patinatori pe o gheata perfecta, Adrian a venit din spate, s-a echilibrat, a accelerat la maxim iar in a doua tura l-a depasit pe Toma in forta. Din pacate, in ultimul tur o problema tehnica i-a oprit motocicleta lui Adrian, Toma castigand astfel mansa fara nici o problema. Oricum, a fost o intrecere pe cinste.

O mare surpiza a acestei etape a fost sportivul din Bucuresti, inca junior dar rezerva la seniori, Marin Daniel. In prima lui mansa alaturi de seniori a impresionat pe toata lumea dupa ce a terminat pe locul doi, alergand de la egal la egal cu acestia. Un nou derapaj controlat pentru un sportiv cu mari calitati.

Cursa seniorilor s-a terminat cu un podium supriza.
Locul 1 – Toma Alexandru (12pct)
Locul 2 – Adrian Gheorghe (11pct)
Locul 3 – Ceavdar Cerven, sportiv bulgar.

In a doua parte a etapei
a venit vremea juniorilor cu un Marin Daniel in plina forma. In sapte manse disputate, juniorii au terminat cursa in forta. Adrian Gheorghe s-a impus si la juniori adjudecandu-si victoria cu un maxim de 6 puncte, urmat pe locul 2 de Marin Daniel cu 4 puncte, respectiv de sportivul brailean Valeanu Ionel, pe locul 3 tot cu 4 puncte.

Felicitari clubului organizator, CSA Braila, domnului Nita Nicu finantatorul clubului, staff-ului tehnic al FRM - Speedway, domnului Gheorghe Voiculescu jr. (Vice presedinte FRM), antrenorilor Nelu Soare si Iancu Petre si sa nu-l uitam pe consilierul si fost sportiv a aceleiasi ramuri, dl. Corneliu Voiculescu.

Urmatoarea etapa va fi organizata de clubul CSTA Bucurresti si va avea loc in data de 17.04.2010, la ora 15:00, pe stadionul Municipal din Braila.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.