Cauta in stiri

RSS Feed

World Superbike

Suzuki se gandeste deja la sezonul 2010

12.06.2009
Foto ©: Suzuki Alstare

Cu siguranta ca sezonul 2009 nu va fi unul de tinut minte pentru echipa Alstare Suzuki Brux. Accidentarea grava a lui Max Neukirchner la Monza a privat echipa lui Francis Batta de pilotul sau principal, cel putin pana in pauza de vara, si odata cu aceasta de ocazia de a mai obtine rezultate importante.

Intr-un interviu pentru worldSBK.com, Giacomo Guidotti, directorul tehnic al echipei a confirmat ca echipa deja se uita in viitor, catre sezonul 2010.

Este posibil sa il vedem pe Max la Brno?
"Cel mai important este ca Max sa reuseasca sa se recupereze complet pentru ca a fost o cazatura foarte urata. Reabilitarea lui se desfasoara rapid pana in momentul de fata, dar nu putem fi siguri inca de momentul revenirii sale la Brno.Nu avem de gand sa il supunem nici unei presiuni, dimpotriva, l-am sfatuit sa nu incerce sa grabeasca lucrurile pentru ca sezonul este practic terminat pentru el din punct de vedere al calculelor la puncte."

Se pare ca absenta lui Max a fost resimtita destul de rau.
"Da, din pacate ne-am pierdut pilotul numarul 1 si asta intr-un sezon 2009 in care motocicleta era complet noua si in care indicatiile sale intru dezvoltarea ulterioara a motocicletei erau foarte importante. Dar astea sunt cursele si incercam din rasputeri sa ne descurcam in conditiile date, sa ne pregatim pentru sezonul 2010."
 
In ce consta practic acest lucru?
"Consta in faptul ca suntem in stransa legatura cu Suzuki Japonia, unde ne sunt testate solutiile pa care le propunem in urma diferitelor probleme intampinate in acest an. De exemplu controlul tractiunii pe iesirea din viraje si obtinerea celor mai bune performante tinand cont de pneurile Pirelli de compozitie medium-hard. In al doilea rand incercam niste modificari si la suspensii, la electronica si la livrarea puterii de catre motor. Obiectivul este ca pana la finalul sezonului sa putem estima rezultatul exact al modificarilor efectuate."

Va asteptati la mai mult din partea lui Fonsi Nieto?
“Nu in Africa de Sud pentru ca abia se intorsese dupa o pauza de mai multe luni si nu cunostea nici motocicleta nici circuitul.Poate ne-am fi asteptat la ceva mai bine la Miller dar nici el nu a fost multumit de performanta sa. Ideea e ca anul trecut a fost mai putina competitie insa azi daca esti cu o secunda mai incet, risti sa te gasesti aproape de finalul plutonului. Cu Fonsi nu urmarim nici un fel de dezvoltare ci doar incercam sa-l ajutam sa obtina rezultate bune in ultimele runde ramase.”

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.