Cauta in stiri

RSS Feed

world superbike

Tom Sykes intra in World Superbike alaturi de Yamaha Motor Italia

11.09.2008
Foto ©: Rizla Suzuki

Echipa Yamaha Motor Italia, din Campionatul Mondial de Superbike, a semnat un contract cu pilotul Tom Sykes pentru sezonul 2009 cu posibilitatea prelungirii cu inca un an in cazul unor rezultate promitatoare. Britanicul in varsta de 23 de ani, originar din Huddersfield, va concura pe noua Yamaha R1 2009 in sezonul viitor de Superbike.

Tom Sykes a dovedit ca este un pilot talentat si ambitios in cadrul campionatului britanic de Superbike, din 2008, avand un stil de pilotaj foarte matur pentru varsta sa. Dupa doua participari ca wild-card in WSBK in sezonul actual, acesta s-a calificat pe un respectabil loc sase pe grila de start la Brands Hatch si locul sapte pe cea de la Donington. Daca in cursa de la Brands a iesit pe locul sase in a doua cursa, la Donington, a reusit o performanta formidabila, terminand pe locul doi dupa cateva dueluri cu liderul clasamentului, Troy Bayliss.

Sykes a concurat in Campionatul Britanic de Supersport patru sezoane, din 2003 pana in 2006 inclusiv, terminand campionatul pe locul al doilea in ultimul sezon acolo. In anul 2007 a debutat in Campionatul Britanic de Superbike, terminand la sfarsit pe locul sase, fiind numit Rookie of The Year.

Momentan este al doilea in clasamentul anului 2008 dar primul pilot in clasament ce concureaza pe o motocicleta cu 4 cilindri in linie.

Massimo Meregalli a declarat: “Tom Sykes este o achizitie foarte buna pentru echipa, fiind cel mai promitator pilot tanar din lumea curselor in acest an. Am avut posibilitatea sa-i observ stilul de mers in cursa de la Brands Hatch unde ne-am aratat interesati de acesta. La Donington insa ne-au fost confirmate parerile formate asupra sa. Stim ca va avea mult de munca sezonul viitor datorita noului YZF-R1 si a faptului ca trebuie sa se familiarizeze cu circuitele pe care vom concura. Avem incredere in faptul ca ne va aduce rezultate bune si ambitia unui pilot tanar este un factor incurajator si pentru echipa.”

Laurens Klein Koerkamp, managerul diviziei Yamaha Motor Europe Racing, afirma: “Suntem incantati de sansa oferita lui Tom de a trece la urmatorul nivel in cariera sa de pilot, alaturi de echipa de Yamaha in Superbike. Stim ca poseda calitatile necesare pentru a concura la un asa nivel. Suntem foarte optimisti pentru sezonul viitor si datorita noului R1 lansat acum trei zile.Suntem nerabdatori in a pregati atat pilotul cat si motocicleta atat pentru sezonul 2009 dar si pentru celelalte ce vor urma.”

Asteptam cu interes evolutia tanarului britanic in sezonul 2009.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.