Cauta in stiri

RSS Feed

motocros

Top Cross TCS domina prima etapa a Campionatului National de Motocros

23.03.2010
Foto ©: Top Cross TCS

In week-end-ul 20 - 21 martie, la Sfantu Gheorghe, a avut loc prima etapa a Campionatului National Open de Motocros, in organizarea moto-clubului Sugas din localitate. Evenimentul s-a desfasurat sub egida Federatiei Romane de Motociclism si a atras un numar mare de sportivi, dar si de spectatori, carora vremea buna le-a permis sa se bucure in cele mai bune conditii de acest sport spectaculos.

Surpriza primei etape a Campionatului National Open de Motocros a constituit-o prezenta campionului maghiar Czuni Laszlo, care la clasa MX1, i-a dat serios de furca romanului Adrian Raduta, campion national si est-european en-titre. Desi s-a aflat de cateva ori la conducerea celor doua manse desfasurate, pilotul Top Cross TCS a platit tribut cilindreei mai mici a motocicletei sale (305 cmc), care l-a dezavantajat in lupta cu cei 450 cmc ai motocicletei pilotului maghiar, mai rapid pe liniile drepte. Adrian s-a clasat pe locul doi in clasamentul final, urmat pe treapta a treia a podiumului de coechipierul sau, Lajos Bacescu. „Faptul ca am reusit sa ma lupt pe portiunile tehnice ale circuitului cu Czuni Laszlo si chiar sa-l depasesc este un pas inainte, ceea ce ma bucura, dar prefer sa raman la o cilindree mai mica, pentru ca astfel sunt obligat sa invat sa exploatez la maximum posibilitatile motocicletei” a declarat Adrian Raduta la finalul cursei.

Julian Raduta (Top Cross TCS) s-a impus la clasa MX2, pilotul reusind o recuperare spectaculoasa dupa cazatura incasata la startul primei manse, urmat de campionul en-titre al clasei, Istvan Balasz. Pilotul Ivan Moto Racing Odorheiu Secuiesc a alergat pe o motocicleta imprumutata, in urma problemelor tehnice pe care le-a avut sambata, zi dedicata antrenamentelor libere si cronometrate. Pe locul trei s-a clasat un alt pilot Top Cross TCS, Catalin Corbea. Bucuria a fost mare in tabara celor de la Top Cross TCS , deoarece fratele mai mic al lui Catalin Corbea, Ionut, a castigat la clasa 85 cmc, urmat de David Catana (Steaua GT Bucuresti) si Zakarias Mocan (Sugas Sfantu Gheorghe).

La clasa 65 cmc, s-a impus campionul en-titre, Robert Tompa (Sugas Sfantu Gheorghe) urmat de un nou venit in tabara Top Cross TCS, Alexandru Gradinariu si de Alex Cristian Baciu (Steaua GT Bucuresti). La clasa cea mai mica, 50 cmc Automate, pe podium au urcat in ordine, Milan Polgar (Ungaria), Kopany Eross (Sugas Sfantu Gheorghe) si Alex Almasan (Steaua GT Bucuresti). Urmatoarea etapa din Campionatul National Open de Motocros se va desfasura pe 1 si 2 iunie la Gorgota - Ciolpani, in apropiere de Bucuresti, contand si ca etapa in Campionatul Est European.

Mihai Stoichescu obligat sa priveasca de pe margine

Maestru al sportului si campion national la clasa MX1 intre anii 2005 si 2009, lugojeanul Mihai Stoichescu a fost nevoit sa priveasca de pe margine etapa cu numarul unu din Campionatul National Open de Motocros al Romaniei. Aceasta intrucat pilotul Moto Extrem Lugoj se afla inca in recuperare dupa complicata operatie de refacere a ligamentelor genunchiului stang, suferita in noiembrie anul trecut in Germania.

 „Este frustrant sa stau pe margine si sa-i privesc pe altii cum concureaza, dar nu vreau sa risc acum cand mai am doar o luna de recuperare. Nu am stat degeaba pe timpul iernii, mi-am antrenat trenul superior in fiecare zi la sala de forta si acum de abia astept sa incep antrenamentele pe motocicleta” a declarat Mihai Stoichescu la Sfantu Gheorghe.

 „Dorim sa participam la mai multe etape din Campionatul National de Motocros dar si in Campionatul Ungariei, care ne este foarte la indemana din cauza distantelor intre Lugoj si orasele din tara vecina. Voi fi foarte multumit in momentul in care Mihai Stoichescu va reveni la forma din 2008, cand s-a calificat pentru doua curse din campionatul german ADAC MX Masters” a declarat Liviu Jigmond, antrenorul lui Mihai Stoichescu.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.