Cauta in stiri

RSS Feed

World Superbike

Troy Bayliss a testat pentru Ducati la Mugello

13.05.2010
Foto ©: Ducati Corse

Triplul campion mondial Troy Bayliss s-a intors din nou pe pista pentru a testa modelul de dezvoltare 1198 pentru echipa Ducati Xerox, ce a avut un debut de sezon dificil in 2010; acesta este primul test al pilotului australian in World Superbike de la ultima sa participare de la Portimao din octombrie 2008, runda dupa care si-a anuntat oficial retragerea.

Ploaia a pus la indoiala sesiunile de teste, programate inca de acum cateva luni conform celor de la Ducati, pe circuitul de la Mugello. Cum aversele de ploaie au incetat abia in jurul pranzului, Bayliss a reusit o cronometrare de 2.05 minute pe cel mai rapid tur, pista ramanand uda si alunecoasa pe tot restul zilei.

In dimineata zilei de astazi circuitul era inca ud, dar in jurul pranzului, asfaltul se uscase deja. Echipa a lucrat la dezvoltarea unui nou software privind schimbatorul de viteze, iar rezultatele au fost pozitive, ceea ce inseamna ca va putea fi utilizat in urmatoarea runda, ce va avea loc la Kyalami (Africa) in acest week-end. De asemenea s-a lucrat la redefinirea unor setari ale lui 1198 ce au condus la rezultate bune, setari ce ar putea fi folosite la Kyalami.

Pana la finalul sesiunii de teste, Bayliss a completat peste 60 de tururi, cel mai bun timp fiind inregistrat cu 1'51.9, un timp extrem de impresionant pentru o motocicleta de Superbike pe pista de la Mugello. Managerul Ernesto Marinelli, care pentru aceste sesiuni s-a intors la rolul de inginer al australianului, a concluzionat ca cele doua zile de teste au fost un real succes.

Urmatoarele teste cu Bayliss vor avea loc in cadrul World Ducati Week si se vor desfasura la Misano in perioada 10-13 iunie, alaturi de australian urmand a se regasi si pilotii actuali ai echipei, Noriyuki Haga si Michel Fabrizio.

Troy Bayliss a declarat: "Vremea nu a fost taman prietenoasa, dar am reusit totusi sa terminam o mare parte din ceea ce ne propusesem. Daca stau bine sa ma gandesc, este un lucru bun faptul ca am fost nevoit sa alerg pe ploaie, reusind astfel sa revin la forma necesara.

M-am simtit extrem de bine si informatiile furnizate catre echipa sper sa fi fost de folos. Am avut o usoara temere la inceput, credeam ca am uitat sa pilotez din pricina pauzei de un an jumate, dar a fost extrem de usor sa-mi revin si va spun sincer ca m-am simtit de parca nu as fi luat deloc aceasta pauza."

Aparitia subita a lui Troy Bayliss in World Superbike, intr-un inceput de sezon dificil pentru Noriyuki Haga si Michel Fabrizio, a dat nastere imediat speculatiilor ce dau ca iminenta revenirea acestuia in cadrul echipei Ducati Xerox.

Bookmark and Share
revenire by Cristian on 11.09.2010
ar fi frumos s%u0103 se ?ntoarc%u0103 %u015Fi s%u0103 c?%u015Ftige ?nc%u0103 un titlu...a%u015Fa ?n ciuda tuturor !!!
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.