Cauta in stiri

RSS Feed

speedway (dirt-track)

Ultima cursa din acest sezon de speedway - Braila 2009

13.10.2009
Foto ©: Bogdan Voiculescu

Sambata trecuta, s-a desfasurat pe stadionul municipal din Braila ultima etapa de campionat la speedway (dirt-track). Este vorba despre Campionatul National individual de seniori si juniori al Romaniei. Clubul organizator al acestei etape a fost CSA Braila.

As dori sa felicit ambele cluburi, conducatori si sportivi, pentru daruirea si profesionalismul de care au dat dovada pe tot parcursul acestui campionat. A fost un an greu din punct de vedere material dar bun din punct de vedere a competitiilor. Anul acesta s-au desfasurat in Romania patru etape de campionat, doua memoriale si o Cupa MACEC (internationala). Echipa Romaniei a mai participat in acest an la doua competitii internationale in afara tarii, o etapa de cupa MACEC desfasurata la Livov in Ukraina si un concurs la Meisen in Germania. Asadar un an foarte bun din punct de vedere competitional. Asa inseamna ca sportivii nostrii au acumulat ceva mai multa experienta mai ales cei tineri.

In jurul orelor 15:00 erau aproximativ 1500 de oameni pe stadionul din Braila asteptand cu sufletul la gura inceperea competitiei. Vremea, desi posomorata si putin cam friguroasa, a tinut cu organizatorii neplound deloc in acea zi. Echipele erau pregatite, sportivii concentrati iar motoarele in functiune. La fix ora 15:15 a fost festivitatea de deschidere unde s-au prezentat echipele, sportivii si antrenorii.

Primul start s-a dat la ora 15:30. Concursul a inceput in forta cu prima mansa de la juniori avandu-i la start pe Barabasu Florin, Marin Daniel si Adrian Gheorghe. In principiu jocurile la juniori erau facute. Adrian Gheorghe, dupa cele 3 etape, conducea detasat cu 16 pct. la total urmat de Barabasu Florin cu 13pct. Adrian Gheorghe, fiul marelui sportiv-alergator de speedway Marian Gheorghe, este principalul personaj din acest campionat atat la juniori dar mai ales la seniori.

Mansele au curs destul de repede, ele au fost sapte la numar, in care toti juniorii celor doua cluburi au intrat pe rand si ne-au incantat cu derapajele abia invatate. Cele sapte etape scurse la juniori nu au fost lipsite de mici incidente, din fericire minore fara urmari grave. Cateva cazaturi ale lui Cioclei Alin si Marin Daniel ambii legitimati la CSTA Bucuresti. Aceste incidente fac ca spectacolul motociclistic sa fie mai intens.

Dupa cele sapte manse, disputate rapid, castigatorul la juniori a fost Adrian Gheorghe. Fara drept de apel, cu un Barabasul Florin in forma dar putin cam lent, Adrian a castigat pentru al 2lea an consecutiv titlul de campion national la juniori.

A urmat festivitatea de premiere unde domnii Gheorghe Voiculescu si Nita Nicu, oficiali ai FRM, au impartit cupele.

Clasamentul final la juniori a aratat astfel:

Locul 1 - Adrian Gheorghe
Locul 2 - Barabasu Florin
Locul 3 - Popa Sorin
Locul 4 - Marin Daniel

La o scurta pauza de aproximativ 10 minute a fost dat startul primei manse la seniori. Batalia pentru titlu de campion national la seniori se dadea intre primii trei clasati respectiv Milen Manev (CSA Braila) 21 pct, Adrian Ghe. (CSTA Buc.) 19 pct si Toma Alexandru (CSA Braila) 19pct.

Regalul motociclistic incepuse. Primii patru alergatori pe grila de start - Adrian Ghe., Milen Manev, Popa Fanica si Barabsu Florin - au inceput in forta mansa, Adrian castigand-o fara nici cea mai mica greseala.

Experienta acumulata in acest an in cursele interne si externe incepuse sa-si puna amprenta asupra stilului aproape perfect al lui Adrian. Derapajul fara greseli, forta cu care conduce moticileta, tehnica bine stapanita fac din acest copil un mare campion.

Intalnirile dintre cei trei principali candidati la titlul au fost destul de rare, in formatie de doi, ei acumuland pe parcurs puncte din mansele unde au castigat fiecare in fata celoralalti concurenti. Dar iata ca venise momentul in care in mansa a 7a Milem Manev s-a intrecut direct cu Toma Alexandru. O mansa care putea decide soarta campionatului. Dupa primele doua ture si un start perfect Toma Alexandru se instaleaza la conducere si pana la finalul celor 4 ture ramanand pe primul loc. Din acel moment, Adrian a speculat tehnic clasamentul, invingandu-l in mansa directa pe contracandidatul Milen Manev. Nu mai era decat o formalitate ca Adrian sa castige inca o mansa cu Toma Alexandru. Asa si s-a intamplat. Pentru prima data in ultimii 4 ani un sportiv de la CSTA Bucuresti castiga campionatul. Adrian Gheorghe, un demn urmas al tatului sau, castiga fara drept de apel campionatul national individual la seniori. O dubla memoriala in care Adrian Gheorghe Aduce la Bucuresti doua cupe importante - seniori si juniori. Felicitari clubului, felicitari antrenorului Dl. Iancu Petre, felicitari echipei tehnice, felicitari tuturor care au pus umarul la infaptuirea acestu deziderat.

Dupa cele 12 manse disputate acerb podiumul a aratat astfel:

Locul 1 - Adrian Gheorghe - Campion national 2009
Locul 2 - Milen Manev
Locul 3 - Toma Alexandru
Locul 4 - Popa Fanica

Festivitatea de premiere a fost deasemeni oficiata de domnii Gheroghe Voiculescu si Nita Nicu. Felicitari Federatiei Romane de Motociclism, cluburilor si sponsorilor si tuturor celor implicati in acest fenomen pentru sprijinul acordat pe tot parcursul anului in desfasurarea acestui campionat. Speram ca anul ce vine, 2010, sa fie unul cu o performanta cel putin la fel ca in anul acesta, cu un plus de sportivi si cu un plus de cluburi.

Pentru oricine este interesat sa sprinjine, prin orice modalitate acest sport, va invit sa luati legatura cu mine prin intermediul adresei bogdan.voiculescu@opusdesign.ro.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.