Cauta in stiri

RSS Feed

world superbike

Urmatoarea etapa WSBK de la Brands Hatch

30.07.2008
Foto ©:

Legendarul circuit Brands Hatch de la periferia Londrei intampina weekendul urmator a zecea etapa a Campionatului Mondial HANNspree FIM Superbike dar si Bennetts UK Round, primele doua evenimente importante din luna august desfasurate in Marea Britanie. Circuitul din Kent a fost dintotdeauna o legenda in Campionatul de Superbike deoarece atrage multimi de peste 100,000 de fani si ofera mereu curse de calitate.

Inainte de Brno, situatia in fruntea clasamentului era stransa, dar lucrurile s-au schimbat odata cu intrarea campionatului in a treia parte finala din sezonul competitional. Troy Bayliss (Ducati Xerox) si-a intarit pozitia de lider cu o dubla victorie, a treia din acest an si a cincisprezecea din cariera, marindu-si avansul la 79 de puncte si distantandu-se fata de urmaritorii care nu mai au multe sanse sa-l prinda din urma pe australianul de 39 de ani.

Dintre cei patru concurenti cu sanse in lupta pentru titlu, Max Neukirchner este pilotul situat in clasamentul general imediat dupa Bayliss. Desi germanul in varsta de 25 de ani se poate declara mai mult decat satisfacut cu evolutia sa din acest sezon, pilotul echipei Alstare Suzuki are nevoie de multe victorii succesive pentru a recupera dezavantajul. Troy Corser (Yamaha Motor Italia WSB) a fost singurul pilot pe o motocicleta cu patru cilindri in linie care sa tina piept celor de la Ducati in ultima etapa de la Brno, australianul de 36 de ani clasandu-se de patru ori pe locul doi in ultimele patru runde.

Carlos Checa (Hannspree Ten Kate Honda) si-a adjudecat weekendul trecut a treia victorie din acest sezon, dar spre deosebire de dubla reusita de la Miller, aceasta a avut loc in cadrul cursei de 8 ore de la Suzuka. Pilotul de 35 de ani din Barcelona nu si-a mentinut ritmul dupa etapa din America, si este in prezent pe pozitia a patra in clasamentul general cu 215 puncte.

Clasamentul (dupa 9 etape din 14): Piloti -  1. Bayliss (Ducati) 309; 2. Neukirchner (Suzuki) 230; 3. Corser (Yamaha) 218; 4. Checa (Honda) 215; 5. Haga (Yamaha) 210; 6. Nieto (Suzuki) 161; 7. Xaus (Ducati) 148; 8. Fabrizio (Ducati) 147; 9. Biaggi (Ducati) 146; 10. Kiyonari (Honda) 115; etc. Producatori - 1. Ducati 373; 2. Yamaha 317; 3. Suzuki 277; 4. Honda 247; 5. Kawasaki 64.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.