Cauta in stiri

RSS Feed

rally-raid

Vectra Racing revine in Campionatul Mondial de Rally-Raid

16.10.2009
Foto ©: Vectra Racing

Echipa considerata cel mai puternic team privat din Dakar 2009 va concura, in perioada 24-30 octombrie, in Raliul Marocului ultima etapa din actualul sezon al Campionatului Mondial de Rally-Raid.

Cu un program care initial trebuia sa cuprinda si participari in etapele din Tunisia si Egipt, echipa a fost nevoita sa opteze doar pentru Raliul Marocului. Imediat dupa Dakar, doi din pilotii romani au suferit interventii chirugicale pentru a remedia accidentari mai vechi in cazul lui Mani Gyenes ( fisura de menisc si ruptura de ligamente), in timp ce Marcel Butuza a trebuit sa isi rezolve problemele aparute la umar dupa accidentarea din America de Sud.

O data rezolvate problemele medicale si incheiata recuperarea, s-a incercat alegerea unei etape din mondial care sa fie un antrenament bun indiferent de competitia la care echipa va participa in ianuarie 2010 (Dakar sau Africa Race). Si pentru ca in Raliul Marocului se concureaza atat in zone cu dune cat si in munti, Marcel Butuza si Mani Gyenes au decis sa participe la acest raliu.

In cel mai recent raliu din Campionatul Mondial la care Vectra Racing a concurat, Raliul Faraonilor 2008, ambii piloti s-au clasat in top 10, rezultat care se doreste a fi repetat si in Maroc. Anul trecut, in Egipt, Mani Gyenes a devenit primul pilot roman care castigat o proba speciala in Campionatul Mondial de Rally-Raid.

Atat Marcel Butuza cat si Mani Gyenes au mai concurat in zona in care se va desfasura Raliul Marocului (sud-estul tarii) in timpul participarilor la Raliul Dakar, insa acum va fi mai dificil. Organizatorii au pregatit sase etape in bucla, cartierul general al raliului fiind in Zagora, iar pilotii urmand sa ajunga in fiecare zi in orasul de unde au plecat. In total sunt pregatiti 2646,72 km din care 1914,66 km de probe speciale.

Raliul incepe pe 24 octombrie cu verificarile tehnice si administrative si continua cu prima zi in muntii Zagora, pe 25 octombrie. Finalul este programat pe 30 octombrie.

Mani Gyenes: Ma bucur ca reusim sa mergem la aceasta etapa, ne era dor de Africa. Dakarul 2009 s-a tinut in America de Sud, asa ca noi nu am mai concurat in Africa din octombrie 2008, cand am mers in Raliul Faraonilor. Marocul este un loc greu pentru rally-raid pentru ca in zona montana sunt foarte multe pietre si risti ca la cea mai mica greseala sa cazi si sa iti avariezi motocicleta. Astept etapele cu dune pentru ca pe dunele din aceasta parte a Saharei nu am mai mers de la editia din 2007 a Dakar-ului.
Ca si in Egipt, anul trecut, vom concura pe motociclete KTM 690 Rally.
"
 
Pana la plecarea in Maroc, Mani Gyenes va participa in acest weekend la Moto XCountry Festival. Un eveniment moto - organizat de Adventure Raid langa Peris - in care enduristii vor putea sa isi masoare pentru ultima data in acest an fortele.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.