Cauta in stiri

RSS Feed

rally raid

Vectra Racing Team: Dupa Dakar 2009 urmeaza Raliul Tunisiei

24.01.2009
Foto ©: Vectra Racing Team

Echipa, catalogata ca fiind cel mai bun team privat al editiei 2009 a raliului Dakar, a revenit in Romania in aceasta saptamana aducand acasa trei victorii de probe speciale si victoria la clasa Maraton, plus doua clasari in top 10-ul clasamentului general. Cu acest prilej s-a stabilit cel mai important obiectiv pentru urmatoarele trei luni ale sezonului competitional: concurarea in Raliul Tunisiei - etapa din Campionatul Mondial de Rally Raid.

Desi, editia din 2009 a Dakar-ului s-a incheiat doar de cateva zile si echipa a revenit de doar trei zile in Romania, s-a profitat de sosirea in tara a pilotilor Frans Verhoeven (pilotul olandez din Vectra Racing Team a castigat 2 etape si clasa Maraton a Dakar 2009) si David Casteu (locul 4 in clasamentul general al Dakar-ului). Reunirea unei parti importante din echipa in Brasov a avut ca scop stabilirea obiectivelor pentru urmatoarele luni. Astfel, dupa zilele de pauza vor incepe pregatirile pentru Raliul Tunisiei, etapa din Campionatul Mondial de Rally-Raid care se va desfasura in perioada 22 aprilie – 02 mai.

Vectra Racing si-a propus sa participe la patru din cele cinci etape ale sezonului 2009 din Campionatul Mondial de Rally-Raid. Iar daca luam in considereare rezultatele din Raliul Faraonilor 2008, echipa romaneasca va juca un rol important in lupta pentru titlul mondial din acest an. In editia din 2008 a Raliului Faraonilor (este considerat cel mai dificil raliu din Mondialul de Rally-Raid) 6 din pilotii aflati in top 10 au fost inscrisi in competitie de Vectra Racing Team. Este vorba de raliul in care Mani Gyenes a devenit primul pilot roman care a castigat o proba speciala dintr-un raliu aflat in circuitul mondial.

In Tunisia, echipa va merge in formula din Dakar 2009 cu: David Casteu, Frans Verhoeven, Mani Gyenes, Marcel Butuza, Romeo Duicu, formula la care se va adauga cel mai probabil si Alex Garbacea. Pana la inceperea antrenamentelor pentru Tunisia urmeaza, insa, o perioada de vacanta si de refacere fizica necesare dupa concurarea in cel mai dur raliu al lumii.

 

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.