Cauta in stiri

RSS Feed

rally raid

Vectra Racing Team - Raliul Faraonilor in ziua 1

06.10.2008
Foto ©: Vectra Racing Team

Lideri chiar din prima etapa - David Casteu si Frans Verhoeven au confirmat in prima zi a celei de a 11 editii a Raliului Faraonilor ca sunt principalii candidati la victorie. Pilotul francez a terminat etapa cu primul timp fiind secondat, la mai putin de sase minute, de coechipierul sau de la Vectra Racing Team. Din pacate, pentru echipa nu a fost o zi usoara o parte din piloti avand probleme din cauza lipsei de apa - temperatura aerului a ajuns la peste 40 de grade C.

Raliul Faraonilor a dovedit inca din prima zi ca este al doilea raliu ca dificultate, pe primul loc fiind situat Dakar-ul. S-a concurat, la peste 40 de grade, pe un traseu care a masurat aproape 400 de km si care i-a dus pe concurenti din complexul piramidal din Giza pana in regiuna Baharija, unde a fost instalat primul bivouac. Prima parte a traseului, care ii duce pe piloti in partea de vest a Egiptului ajungandu-se nu departe de granita cu Libia, a facut destul de multe victime. Din cauza traseului dificil si a temperaturii mari, peste 30 din pilotii de la categoria moto s-au confruntat cu probleme cauzate de deshidratare. Acestia nu au mai putut parcurge traseul pana la final si au fost adusi in bivouac cu elicopterul. Intr-o astfel de situatie a fost si Dan Tatoiu care din fericire si-a revenit destul de repede fiind in masura sa ia startul in cea de a doua zi a raliului.

Ziua a 2-a
In urma timpilor din 5 octombrie, primii piloti care vor lua startul in etapa Baharija – Baharija vor fi David Casteu si Frans Verhoeven ambii bucurandu- se de revenirea in Africa, unde nu au mai concurat de peste un an. Etapa de pe 6 octombrie este si cea mai lunga din aceasta editie, pilotii avand de parcurs in total 599 de km din care peste 440 km sunt inglobati in proba speciala. Vor exista coborari destul de periculoase in zona cu multa piatra din apropierea oazei Farafra, dar si portiuni cu iarba camilelor, iar
temperatura va urca si in aceasta a doua zi la peste 40 de grade - temperaturi mai mari decat cele intalnite in mod obisnuit in luna octombrie.

Marcel Butuza (team manager Vectra Racing Team): “A fost o zi mult mai grea comparativ cu prima etapa a editiei din 2007 si in mare parte asta se datoreaza caldurii. Nu ne asteptam sa fie atat de cald,
doavada si numarul mare de piloti care nu au mai continuat traseul din cauza deshidratarii. Nici eu nu am fost ferit de probleme, ultimii 20 de km fiind nevoit sa ii parcurg fara apa. Pe ansamblu, pentru noi a fost o etapa foarte buna cu trei piloti clasati in top 10, doi dintre ei fiind si favoritii acestei editii. Cea de a doua zi nu este de loc usoara avand in vedere ca avem de mers aproape 600 de km, insa daca nu vom avea probleme cu navigatia si cu deshidratarea vom obtine clasari mai bune decat cele de astazi.”

Clasamentul general dupa ziua I

1.  David Casteu 03:36:05
2.  Frans Verhoeven 03:41:11
10. Mani Gyenes 03:59:08
15. Ludovic Boinnard 04:13:39
25. Alex Garbacea 04:32:20
37. Marcel Butuza 04:51:28
73. Dan Tatoiu 06:00:00

Pentru a urmari live evolutia pilotilor Vectra Racing Team accesati http://tracking.iritrack.com/e-viewer/pharaons08/ si introduceti numarul de concurs al pilotului.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.