Cauta in stiri

RSS Feed

Raliul Dakar

Vectra Racing Team Dakar 2009, ziua 7

10.01.2009
Foto ©: Vectra Racing Team

Ultima etapa inainte de bine meritata zi de odihna din statiunea chiliana Valparaiso, a fost una in care organizatorii au decis sa scurteze cu jumatate traseul initial. Aceasta decizie a fost luata din cauza dificultatii traseului si a timpului foarte mare, pe care pilotii l-au petrecut in zona de dune a etapei precedente. Astfel, etapa Mendoza - Valparaiso a ajuns sa aiba o proba speciala de doar 234 de km, in timp ce pe road-book-ul initial masura 419 km.

Aceasta a fost ultima proba desfasurata in Argentina in aceasta prima parte a raliului, pentru ca la finalul specialei caravana a trecut Anzi si a ajuns in Chile, unde in Valparaiso, pe malul Oceanului Pacific, este programata ziua de odihna (10 ianaurie).

Pentru a trece in Chile caravana formata din vehiculele concurentilor, cele de asistenta si masinile din organizare a fost nevoita sa mearga la peste 3000 de metri altitudine pe sub varful Aconcagua (cel mai inalt varf din Anzi masoara 6959m). Totusi, cea mai inalta altitudine la care va ajunge caravana va fi atinsa pe 14 ianuarie, cand la revenirea in Argentina vor traversa Anzi pe la 4700 m.
 
Echipa Vectra a ajuns cu bine in Valapraiso si in tara de unde provine Francisco Lopez, chilianul pentru care echipa romaneasca asigura asistenta tehnica si logistica necesara acestui Dakar. Practic, Lopez a simtit ca se apropie de casa si a castigat cea de a 7-a etapa din editia 2009 a Dakar-ului. Coechipierii sai Frans Verhoven, David Casteu, Romeo Duicu si Philippe Cottet a avut si ei o zi buna si asteapta ziua de odihna, zi in care se va face bilantul primei parti a Dakar-ului si se vor pregati motocicletele pentru etapa din desertul Atacama.

David Casteu, ocupantul locului 2 in Dakar 2007 si castigatorul Dakar Series a terminat etapa Mendoza - Valparaiso pe locul 5, iar prietenul sau olandezul Frans Verhoeven pe locul 6.

Philippe Cottet
elevetianul din Vectra Racing Team a incheia ziua pe locul 24, in timp ce Romeo Duicu, care se afla la primul sau Dakar, a avut cel de al 67-lea timp al zilei.

In clasamentul general al raliului pilotii team-ului romanesc se afla pe locurile: Verhoeven - 8, David Casteu - 9, Francisco Lopez - 10, Philippe Cottet - 27, Romeo Duicu - 67.

 

Mai multe despre Mani Gyenes puteti afla accesand blogul lui Mani. Mai multe fotografii si informatii despre Vectra Racing Team sunt disponibile pe: www.vectraracing.com.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.