Cauta in stiri

RSS Feed

Raliul Dakar

Vectra Racing Team - Dakar 2009 ziua 6

09.01.2009
Foto ©: Vectra Racing Team

Etapa San Rafel - Mendoza care a cuprins si cea de a sasea proba speciala a celui mai dificil raliu din lume i-a dus pe riderii Vectra si restul caravanei Dakar-ului chiar la poalele Anzilor.

Ziua a inceput mai tarziu decat a fost programata initial tocmai pentru ca pilotii sa apuce sa se odihneasca si sa isi repare vehiculele care au avut mult de suferit in cea de a cincea zi a Dakar-ului. In plus, traseul probei speciale a fost redus de la 395 km la 178 km tocmai din cauza dificultatii si a impracticabilitatii unei portiuni din traseu. Pe road - book-ul zilei de astazi era trecuta trecerea printr-un vad, insa, din cauza ploii care a cazut in noaptea trecuta, acesta a devenit aproape imposibil de trecut si organizatorii au decis sa scurteze traseul. 

Locurile ocupate de pilotii Vectra in speciala nr.6: Francisco Lopez  - 4, David Casteu - 6, Frans Verhoeven - 8, Philippe Cottet - 21, Romeo Duicu - 64. 

Dupa 6 zile, Dakar-ul pare sa fie greu, dar in acelasi timp o competitie provocatoare pentru team-ul Vectra. Din pacate, fara Marcel si Mani pe motociclete, echipa nu inceteaza sa ii uimeasca pe cei din rally-raid. Echipa romaneasca are doi piloti in top 10, Frans este pe locul 8, iar David pe locul 9, amandoi avand mari sanse sa termine in top 5. Lopez este pe locul 11, iar Cottet pe 26. Chiar daca se afla la primul sau Dakar, Romeo Duicu ocupa, dupa 6 zile, locul 61, iar in urmatoarele zile in Anzi va dovedi ca este un pilot care se antreneaza in Carpati.

Maine, Francisco Lopez se va transforma in gazda pentru colegii sai de la Vectra. A 7-a zi a acestui Dakar inseamna traversarea Anzilor si ajungerea in Chile. Pe 9 ianuarie bivouac-ul va fi instalat in Valparaiso si pilotii vor putea face plaja pe malul Pacificului; dupa ce in aceeasi zi vor concura la o altitudine de peste 3100 metri, chiar pe sub Aconcagua (cel mai inalt varf din Anzi).

Mai multe fotografii si informatii despre Vectra Racing Team sunt disponibile pe www.vectraracing.com.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.