Cauta in stiri

RSS Feed

Raliul Dakar

Vectra Racing Team lider la clasa Maraton si aproape de locul 3 la general

17.01.2009
Foto ©: Vectra Racing Team

Cu o etapa si jumatate inainte de finalul editiei din 2009 a celui mai dificil raliu din lume, Vectra Racing Team - echipa romaneasca privita ca principal adversar al echipei oficiale a constructorului austriac KTM - este leader la clasa Maraton prin Frans Verhoeven si se apropie de podiumul clasamentului general datorita performantei lui David Casteu.

Anulare, sau dupa caz scurtarea probelor speciale, a fost principalul dusman al team-ului Vectra in aceasta a doua parte a Dakar-ului. Dupa ziua de odihna de pe 10 ianuarie din Valparaiso (Chile), aproape toate probele care au urmat au fost scurtate (proba speciala de miercuri s-a anulat) in mare parte din cauza conditiilor meteo care au facut traseul impracticabil sau nesigur. In etapa de astazi (16 ianuarie) era programata o proba speciala rapida de 545 km, care insa a fost redusa, din cauza ploii torentiale care a cazut peste noapte, la 220 de km. Toate aceste scurtari de probe au dat peste cap strategiile tuturor concurentilor din top 10-ul clasamentului general, fie ca este vorba de clasa moto sau de auto ori camioane. Vectra Racing Team, care a avut ca principal obiectiv clasarea a doi din pilotii sai in top 10, putea sa il aiba pe David Casteu, ocupantul locului 4 in clasamentul general in acest moment, pe podium. Din pacate, insa din cauza scurtarii probelor francezul nu mai are suficient timp pentru a micsora distanta care il desparte de locul 3.

La primul punct de control al probei speciale cu nr 13, din aceasta editie a Dakar-ului, David Casteu a ajuns cu al 4-lea timp, iar Frans Verhoeven se afla pe locul 9. Romeo Duicu care se afla la prima sa participare in Dakar ocupa locul 48. De la acest prim punct de control orar si pana la finalul probei speciale mai sunt de parcurs 158 de km, marea lor majoritate in zona unde se desfasorara Raliul Argentinei – etapa din Campionatul Mondial de Raliuri.

Dupa etapa de astazi, care i-a dus pe concurenti din La Rioja in Cordoba urmeaza (pe 17 ianuarie) etapa Cordoba – Buenos Aires a carei proba speciala va masura 227 km.  Aceasta va fi ultima proba speciala a raliului, iar cei care vor rezista vor participa duminica (18 ianuarie) la festivitatea de premiere a concurentilor care au reusit sa ajung la finisul celui mai dificil rally-raid al lumii.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.