Cauta in stiri

RSS Feed

Viata mea in motociclism - Nick Sanders

Ciprian | 18.12.2014
Foto ©:

Nick Sanders este cel mai rapid om din lume. El detine multiple recorduri mondiale, a pilotat motocicleta in jurul lumii de 7 ori si de-a lungul Americii de 8 ori. El este in prezent in Siberia...undeva.

Care a fost prima ta motocicleta?

Ca prim pas a fost o Honda 90 - avea un consum de carburant extraordinar si o experienta mizerabila de pilotaj, dar imi ofera libertate, pusti fiind. Am folosit-o pentru a transporta tot ce am luat pe barca mea, cum ar fi un TV si o bicicleta de curse - da, am fost un nebun. Am terminat printr-un accident cu o masina cand aveam 18 ani, am trecut prin parbriz si am fost aruncat in poala soferului. Nu mergeam atat de repede incat sa produc pagube serioase.

Numeste motocicletele pe care le-ai avut.

Primele mele motociclete au fost Honda 90 & 50 - trist dar adevarat. Am picat examenul de permis de trei ori pentru ca nu am putut demonstra folosirea ambreiajului. Apoi a urmat un MZ 250, apoi toata gama Triumph de la jumatatea anilor '90 - Speed Triples, Thunderbird, Daytona 900 si T595. Apoi m-am mutat pe Yamaha. Am pilotat XT660 (care mi-a placut foarte mult) de doua ori catre Timbuktu, Super Ténéré de trei ori de-a lungul Americii si patru modele R1 in jurul lumii in patru ocazii diferite. Am pilotat de asemenea al meu Enfield Bullet 500 in jurul lumii.

Ce ai in garaj in acest moment?

Toate cele de mai sus, nu as vinde si nu as da nimic din ce am pilotat.

Care a fost cea mai buna / cea mai slaba?

Cea mai buna motocicleta mi s-a parut R1 2005, cea pe care am pilotat-o in jurul lumii 19 zile. Era usoara la 171 kg, cocheta, super rapida pentru depasiri in India si perfecta pentru picioare scurte ca ale mele. Cea mai slaba ar putea fi Enfield. Acesta s-a stricat la fiecare 3 zile si m-a facut sa plang de frustrare.

Daca ai putea avea orice motocicleta din lume care ar fi aceea si de ce?

Imi doresc o Yamaha XV950 pentru o tura in America. Dar sunt multumit cu ceea ce am. Un atas montat pe unul din XT-urile mele ma poate ajuta sa imi car catelul sau unul dintre copii.

Daca te-ai intoarce la motocicleta si ai vedea ca cineva ar incerca sa ti-o fure ce ai face?

L-as bate rau! Dar daca ar fi intr-adevar solid as pune pe altcineva sa o faca...

Echipamentul tau favorit de protectie?

Casca mea de incredere - HJC RPHA 10+ - silentioasa si usoara. Folosesc un costum Touratech Campanero - 100 % impermeabil. Am pilotat cu el 160.000 km ultima oara, l-am purtat un an si arata destul de rau, dar ma tinea uscat.

Care a fost cea mai memorabila experienta pe motocicleta si de ce?

Cand m-am intors acasa dupa stabilirea primului record Guinness pentru pilotat in jurul lumii in 1996, am ajuns in bratele sotiei mele stiind ca ea imi va oferi primul copil si eram bucuros ca inca traiesc pentru a-i putea fi tata.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.