Cauta in stiri

RSS Feed

Campionatul National de Endurocros

Victorie la prima competitie de dupa Dakar

28.04.2009
Foto ©: Thomas Campean

Mani Gyenes a castigat prima etapa a Campionatului National de Endurocros, impunandu-se chiar de la prima competitie in care concureaza dupa interventia chirurgicala din ianuarie, cand a fost operat din cauza ligamentelor rupte si a unei fisuri de menisc.

Cursa de la Valea lui Mihai (jud. Bihor) a fost in acelasi timp si prima competitie in care a concurat dupa Dakar 2009. Ne fiind inca refacut dupa interventia chirugicala, Mani nu a trecut examenul medical pentru a merge in Raliul Tunisiei (etapa din Campioantul Mondial de Rally-Raid care se desfasoara intre 22 aprilie – 2 mai), insa a inceput deja sa concureze la evenimente in care nu este necesar sa traga de motociclete, cum ar fi endurocrosul.

De-a lungul sezonului va mai participa, pentru antrenament, la cateva etape de endurocros si la cele din Campionatul National de Enduro, fiind necesar sa isi reintre in forma dupa o pauza de aproape patru luni.

Evenimentele internationale pentru care se antreneaza Mani sunt Red Bull Romaniacs si International Six Days Enduro in ceea ce priveste enduro-ul, iar la capitolul rally-raid Raliul Faraonilor si editia 2010 a Dakar-ului.

Mani Gyenes: “A fost foarte greu sa stau aproape patru luni departe de motocicleta insa acum incep sa imi reintru in forma, iar etapele de endurocros sunt foarte bune pentru ca spre deosebire de enduro si de rally-raid aici nu pui piciorul jos si nici nu e nevoie sa tragi sau sa impingi motorul. Va trebui sa merg la cateva etape din campionatele nationale pentru ca asa imi va fi mai usor sa recuperez timpul pierdut in aceste luni de pauza si sa dau randament la Red Bull Romaniacs. Imi pare rau insa ca din cauza perioadei lungi de recuperare nu sunt acum in Tunisia alaturi de ceilalti colegi de la Vectra Racing Team, insa sper sa ajung in desert anul asta cu ocazia Raliului Faraonilor.

Clasament C.N. Endurocros etapa 1 Valea lui Mihai

Clasa A
Emanuel Gyenes
Laszlo Olah
Peter Gagyi

Clasa B
Paul Fratila
Daniel Conorpan
Gustav Mircea
 
Pentru mai multe informatii despre Mani Gyenes ma puteti contacta sau puteti accesa www.manigyenes.com.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.