Cauta in stiri

RSS Feed

raliuri

Victorie legendara pentru Aprilia in "Race to the Clouds"

24.07.2008
Foto ©: Race to the Clouds

Motocicletele din Noale cu doi cilindri in V au dominat muntii din Colorado-USA in una din cele mai dure si spectaculoase curse de acest gen. Aprilia a castigat cu cel mai bun timp din toate categoriile avand peste 23 de secunde avans fata chiar si de castigatorul din clasa 1200cc.

Pikes Peak este un test care pune la incercare omul si motocicleta: de la 2,835 metri la mai mult de 4,300 metri pe parcursul a 20 de kilometri intr-o ascensiune nebuneasca pe asfalt apoi, spre final, pe legendarul teren dur Devil’s Playground. Este unul dintre cei mai inalti munti din America si ofera concurentilor 156 de curbe din ce in ce mai aproape de nori.

Aprilia SXV 5.5, pilotata de americanul Davey Durelle, a zdrobit concurenta la clasa 750cc, cu un rezultat extraordinar de 11 minute si 42 de secunde. Cel mai bun timp obtinut din toate clasele a fost accentuat de alta reusita e pilotului Andrea Padovani pe modelul Dorsoduro.

Aceasta performanta incredibila a unei motociclete de serie, a fost intarita si de Christian Lancellotti cu un loc opt pe Aprilia SXV 5.5. Legendara cursa  “Race to the Clouds” are loc in fiecare an in luna iulie in Colorado si este unica in lume. Avand o istorie in spate de 86 de editii, cursa include toate tipurile de vehicule printre care masini de raliu sau de off-road, camioane dar si motociclete.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.