Cauta in stiri

RSS Feed

Raliul Faraonilor

Victorie pentru Mani Gyenes in cea de a 3-a etapa

07.10.2008
Foto ©: Vectra Racing Team

Pilotul satmarean a castigat pentru prima data in cariera o proba speciala a unei etape din Campionatul Mondial de Rally-Raid. Mani Gyenes a reusit sa termine pe prima pozitie etapa Baharija - Sitra si se afla pe locul patru in clasamentul general al raliului.

A treia zi a Raliului Faraonilor este una in care s-a scris istorie in sportul cu motor din Romania. Pentru prima data un pilot roman a reusit sa castige o proba speciala a unui rally-raid inscris in Campionatul Mondial.

Desi se afla pentru a doua oara in cariera intr-o competitie din Africa - anterior a concurat in Dakar 2007 - Mani Gyenes a demonstrat ca este un pilot cu potential foarte mare, castigand cea de a treia proba a celui mai dificil raliu din Campionatul Mondial.

A reusit sa ajunga la finalul probei cu cinci minute inaintea coechipierului sau de la Vectra Racing Team, David Casteu – castigatorul Dakar Series Central Europe Rally si ocupantul locului 2 in Dakar 2007.

Mani a delarat: "Nu credeam ca este posibil sa castig astazi. Dar dupa ce la al doilea punct de control orar am trecut de Pzygonski si Graziani, mi-am dat seama ca se poate. In ultimii 100 de km am incercat sa tin pasul cu David si Frans care erau in fata. Am reusit si maine voi lua startul in fata lor, desi cred ca ii voi astepta pentru a putea invata mai multe despre cum se merge in desert.
Ar fi extraordinar sa pot castiga o medalie in Raliul Faraonilor nu doar pentru mine ci si pentru intreaga echipa Vectra."

Pentru a urmari live evolutia lui Mani Gyenes in Raliul Faraonilor accesati: http://tracking.iritrack.com/e-viewer/pharaons08/

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.