Cauta in stiri

RSS Feed

World Superbike

Week-end perfect pentru Aprilia la Monza

11.05.2010
Foto ©: World SBK

A fost un final de saptamana divin pentru echipa Aprilia Alitalia Racing Team si Max Biaggi care au concluzionat printr-o meritata dubla victorie, in cadrul celei de-a cincea etape din World Superbike, desfasurata pe celebrul circuit Monza din Italia.

Cu cele doua victorii din acest final de saptamana, Biaggi, care are la activ cele mai multe curse castigate in acest sezon, l-a ajuns din urma pe Leon Haslam in clasamentul general, doar 3 puncte despartindu-i acum pe cei doi piloti.

In fata a 115.000 de spectatori, Aprilia a urcat pe locul 1 in clasamentul constructorilor si ii devanseaza cu 3 puncte pe cei de la Suzuki si cu 35 pe Ducati, brandul italian consacrat in SBK.

Pe langa dubla victorie senzationala obtinuta pe taram propriu, veteranul Biaggi a reusit sa stabileasca un nou record de viteza in campionatul World Superbike, atingand 330 km/h la bordul motocicletei sale RSV 4, in timpul primei sesiuni de antrenamente de duminica.

"Este un final de saptamana totalmente italienesc: echipa, constructor, pilot, cauciucuri, pista, sponsor, combustibil" a fost afirmatia lui Roberto Colaninno, CEO al Piaggio Group care a asistat la cursa in boxele echipei Aprilia Alitalia.

"Victoriile lui Max Biaggi sunt dovada tehnologiei superioare folosite de Aprilia si in special este vorba despre modelul RSV4 care este pilotat de catre un mare campion" a mai adaugat acesta.

Max Biaggi a declarat:
"Cursa a doua a reprezentat finalul fantastic al unui week-end de exceptie. Daca m-ar fi intrebat dinainte cineva care ar fi cursa perfecta, cu siguranta ca i-as fi povestit in mare parte ce s-a intamplat astazi pe pista. Multumesc echipei mele fata de care sunt foarte apropiat, totul functioneaza minunat si colaboram excelent. "

"Dupa prima cursa, am vrut sa adaug un pic mai mult la capitolul feedback din partea motocicletei. A fost un risc asumat, de obicei nu schimbi nimic la o motocicleta care tocmai a castigat. Am fost rasplatiti insa, si am reusit ca datorita acestor modificari sa fiu in stare sa fac diferenta. Complimentele mele catre Leon Haslam si Troy Corser care au contribuit in egala masura la spectacolul de astazi de la Monza."

Via | World SBK

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.