Cauta in stiri

RSS Feed

World Superbike

World Superbike revine la Nurburgring

02.09.2009
Foto ©: trackdays.co.uk

Dupa o lunga pauza de vara, Campionatul Mondial de Superbike va reveni weekendul acesta pe circuitul Nurburgring din Germania.

Noriyuki Haga
, liderul clasamentului general provizoriu, este vindecat aproape complet dupa oribila cazatura de la Donington Park si trebuie sa tina piept lui Ben Spies, americanul fiind la numai sapte puncte in spatele pilotului de la Xerox Ducati.

Datorita dificultatilor financiare prin care trece, echipa DFX Corse va alinia la start numai o singura motocicleta Ducati 1098RS. Aceasta va fi pilotata de Fonsi Nieto in timp ce Lorenzo Lanzi, care il inlocuieste pe Regis Laconi accidentat, nu va fi prezent pe circuitul de la Nurburgring. Lanzi va reveni spre sfarsitul lunii septembrie pentru etapa ce se va desfasura in tara sa natala, la Imola.

O alta echipa ce se confrunta cu probleme economice serioase este Celani Suzuki, aceasta hotarand sa absenteze complet de la cursele din Germania si sa revina cu Alex Polita ca pilot pentru ultimele trei etape ale sezonului competitional 2009.

Karl Muggeridge il va inlocui temporar pe Max Neukirchner la Alstare Suzuki, acesta din urma fracturandu-si mai multe vertebre in timpul testelor din luna iulie desfasurate la Imola. Muggeridge a fost pilotul echipei Celani Suzuki pana cand si el a reusit sa-si fractureze cateva vertebre la Miller Motorsports Park, drept pentru care a fost inlaturat ulterior de la echipa.

Richard Cooper va pilota la Nurburgring in locul lui Ruben Xaus, care si-a fracturat femurul in timpul etapei de la Brno. Cooper a mai evoluat in BMW HP2 Sport, Campionatul Mondial de Anduranta si in BMW Boxer Cup.

Informatii circuit:
Nume: Nurburgring
Lungime: 5.137 km
Pole position: stanga
Distanta cursei: 20 de tururi = 102.74 km

Recorduri:
Cel mai rapid tur - Haga (Yamaha) 1’56.892 (2008). Superpole - Neukirchner (Suzuki) 1'55.471 (2008).

Rezultate 2008:
Cursa 1 - 1. Haga (Yamaha); 2. Bayliss (Ducati Xerox); 3. Neukirchner (Suzuki)
Cursa 2 - 1. Haga (Yamaha); 2. Corser (Yamaha); 3. Neukirchner (Suzuki)

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.