Cauta in stiri

RSS Feed

world superbike

World Superbike se intoarce la Imola

04.12.2008
Foto ©: WSBK

In cadrul unei conferinte de presa care a avut loc la Salonul International Bologna, primarul orasului Imola, Daniele Manca, a confirmat reintoarcerea circuitului “Enzo and Dino Ferrari” in calendarul competitional al curselor FIM Superbike, din 2009.

Autodromul va fi gazda curselor SBK pe data de 27 septembrie 2009, dupa o absenta de doi ani de zile, fiind in ochii fanilor un loc plin de evenimente istorice ce apartin de lumea curselor. Un exemplu bun in acest sens este lupta pentru titlul mondial din 2002, dintre Bayliss, care concura pentru Ducati, si Edwards, pilotul celor de la Honda, eveniment care a atras peste 100.000 de spectatori.

Intoarcerea curselor SBK reprezinta un obiectiv indeplinit din proiectul care a urmarit reconstructia fantasticului circuit. Etapele de Superbike atrag foarte multi fani si de aceea in ochii lor nu exista un spectacol mai bun. Datorita unor oameni precum Maurizio Flammini si Massimo Cimatti, directorul Formula Imola, care au crezut in acest proiect, am realizat acest lucru” afirma primarul Daniele Manca.

Daca proprietarii de la Imola sunt cu siguranta fericiti de aceasta realizare, nu la fel putem spune despre cei ai circuitului Vallelunga, care nu va mai figura in calendarul competitonal sezonului 2009, tocmai pentru a lasa loc circuitului Imola. Alte schimbari sunt marcate de introducerea unei noi runde in Africa de Sud, unde World Superbike se va intoarce la circuitul Kyalami pentru prima data din 2002, si de disparitia rundei de la Brands Hatch din Marea Britanie.

Sezonul va debuta pe 1 martie in Australia la Philip Island si se va termina la sfarsitul lunii octombrie la Portimao in Portugalia pe noul circuit din Algarve. Campionatul va avea in 2009 tot 14 runde ca in prezent.

Calendarul World Superbike 2009
01.   1 Martie  - Australia, Phillip Island
02. 14 Martie  - Qatar, Doha / Losail
03.   5 Aprilie  - Spania, Valencia
04. 26 Aprilie  - Olanda, Assen
05. 10 Mai       - Italia, Monza
06. 17 May      - Africa de Sud, Kyalami
07. 31 May      - Statele Unite, Salt Lake City
08. 21 Iunie    - San Marino, Misano
09. 28 Iunie    - Marea Britanie, Donington Park
10. 26 Iulie      - Cehia, Brno
11.   6 Septembrie  - Germania, Nurburgring
12. 27 Septembrie  - Italia, Imola
13.   4 Octombrie    - Franta, Magny-Cours
14. 25 Octombrie    - Portugalia, Portimao

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.