Cauta in stiri

RSS Feed

world superbike

WSBK la cursa cu numarul 500

17.07.2008
Foto ©: Automotodrom Brno

Campionatul Mondial de Superbike va atinge, weekendul acesta pe circuitul Automotodrom Brno din Republica Ceha, numarul simbolic 500 odata cu startul in a doua cursa de duminica.

Campionatul a debutat pe Donington Park in data de 3 aprilie 1988 iar in acest weekend la Brno va ajunge la cursa cu numarul 499 respectiv 500. Desi etapa din Republica Ceha este a 252-a din istoria campionatului, in patru dati (1988 Le Mans, 2001 Phillip Island, 2005 Imola, 2007 Silverstone), doar prima cursa a avut loc, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile.

Campionatul din 2008 ajunge duminica la a noua etapa, situatia in clasament devenind extrem de interesanta. Liderul Troy Bayliss (Ducati Xerox) a reusit doua clasari pe locul trei la Misano acumuland in total 259 de puncte, dar australianul in varsta de 39 de ani nu a mai castigat o cursa de la Assen incoace si este determinat sa ocupe prima pozitie a podiumului la Brno, desi circuitul din Repoublica Ceha nu a fost niciodata favorabil motocicletelor Ducati. Principalul urmaritor in clasament este Max Neukirchner (Alstare Suzuki), cele 210 puncte totalizate asigurandu-i pozitia secunda in fata lui Carlos Checa (Hannspree Ten Kate Honda). Pilotul german in varsta de 25 de ani este un concurent serios la titlul de campion, lucru demonstrat de sapte clasari pe podium in acest sezon competitional.

Carlos Checa, pilotul spaniol in varsta de 35 de ani, este momentan pe locul trei cu 207 puncte nereusind sa mai evolueze satisfacator dupa dubla victorie de la Miller. Pe un circuit cunoscut bine, inca din prezenta sa in MotoGP, Checa va incerca sa indrepte cele trei clasari pe cinci si un loc sapte din ultimele patru curse. Noriyuki Haga (Yamaha Motor Italia WSB) este pe pozitia a patra in clasamentul general cu 191 de puncte si, desi japonezul in varsta de 33 de ani se bucura de un sezon reusit, acesta nu reuseste o continuitate in rezultatele sale.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.