Cauta in stiri

RSS Feed

superbike

WSBK la Salt Lake City

Costi Radoi | 29.05.2012
Foto ©: WSBK

In noaptea ce s-a scurs, s-a desfasurat inca o etapa a WSBK. Evenimentul a avut loc in Statele Unite, la Salt Lake City, pe circuitul Miller Motorsport.

Aceasta etapa a fost rezervata numai categoriei Superbike, lipsind din calendarul categoriei Supersport. Cupele de Superstock 1000 si Superstock 600 sunt de interes european, deci era clar ca nici aceste categorii nu se vor disputa pe continentul american.

In prima cursa, Carlos Checa s-a impus cu un ritm sustinut si a trecut primul linia de sosire. Ducatiul sau a fost urmat de Melandri pe BMW si Biaggi pe Aprilia.

A doua cursa a fost ceea ce s-ar numi “bumpy ride”, fiind oprita cu steag rosu la accidentul lui Aoyama. In momentul afisarii steagului, Checa era la conducerea cursei, urmat de Sykes pe Kawasaki si de Melandri.

Cum numarul de tururi ce ar fi incheiat definitiv cursa nu s-a realizat, s-a repornit cursa, clasamentul final intocmindu-se prin calculul timpilor totali cumulati, realizati de piloti.

King Carlos nu a mai reusit sa intre “in carti” datorita unei cazaturi. A reintrat in cursa, insa nu si-a mai gasit ritmul si a trebuit sa se retraga la boxa.

Cursa a fost insa un joc de-a soarecele si pisica intre Melandri si pilotul Honda, Rea. Melandri a reusit prima pozitie, Rea l-a urmat iar al treilea a venit Biaggi.

In urma rezultatelor obtinute, la general conduce Biaggi, urmat de Melandri si de Sykes. Rea este pe 4 iar campionul mondial in exercitiu, Checa, a cazut pe pozitia a 5-a.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.