Cauta in stiri

RSS Feed

anduranta

Yamaha Austria Racing castiga Campionatul Mondial de Anduranta

14.09.2009
Foto ©: Yamaha Racing

Dupa penultima etapa desfasurata ieri in Franta la Magny-Cours, Yamaha Austria Racing Team (YART) a castigat Campionatul Mondial de Anduranta 2009. Acesta este primul titlu mondial pentru noul YZF-R1.

Echipa a pornit a 73-a editie a cursei Bol d'Or de 24 de ore intr-un ritm foarte rapid, reusind sa obtina cel mai bun timp pe tur si sa fie constanta timp de 91 de tururi. Datorita dificultatilor tehnice aparute, supra incalzirea motorului si problemele la instalatia electrica, echipa nu a reusit o clasare pe podium insa a adunat punctele necesare pentru obtinerea titlului.

Cursa a fost castigata de echipa Suzuki Endurance Racing, cu 3 tururi avans fata de urmatoarea clasata, Honda Michelin Power Research Team.

Echipa privata YART, ce a terminat de doua ori campionatul pe locul al doilea, in 2006 si in 2008, a dominat tot sezonul 2009 cu ajutorului noului R1. Pilotii Steve Martin, Gwen Giabbani si Igor Jerman au fost cei mai competitivi din 2009, obtinand trei victorii consecutive la Le Mans, Oschersleben si Albacete. Clasarea de pe locul patru din cursa de la Suzuka si obtinerea celor trei puncte la Magny Cours, au fost suficiente pentru a le-a asigura pozitia de top, cu o runda ramasa pana la terminarea campionatului.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.