Cauta in stiri

RSS Feed

Red Bull Romaniacs

Ziua 1: Lucrurile au intrat pe fagasul normal

17.08.2009
Foto ©: Red Bull Photofiles

Daca la Prolog Xavier Galindo a surprins pe toata lumea castigand chiar de la prima participare, specialistul in enduro indoor nu a mai rezistat astazi in fata lui Cyril Despres si Chris Birch, rideri mult mai familiarizati cu navigatia pe GPS si muntii Carpati. Neozeelandezul Chris Birch a terminat pe locul intai prima zi a celui mai dificil raliu hard enduro al lumii si este increzator ca 2009 este anul sau la Red Bull Romaniacs, urmat in deaproape de Cyril Despres.  

Romanii in top 10 la Expert Single 
Cei trei rideri romani, care concureaza la clasa Expert Single, au dovedit ca sunt intr-adevar obisnuiti cu trasee de hard enduro recuperand fiecare aproximativ 20 de pozitii fata de locul de pe care au luat startul in prima zi din munti a Red Bull Romaniacs. Din cauza unor probleme, aparute in procesarea datelor de la calificarile pentru Prolog ale clasei Expert Single, organizatorii au decis ca aceasta categorie sa ia startul in ordinea numerelor de concurs si nu in cea a timpilor de la Prolog. Astfel, cei trei rideri romani care concureaza la Expert Single - a doua categorie ca si dificultate dupa Profi - au plecat de pe pozitia 36 Mani Gyenes, 37 Feren Csaki si 38 Cristinel Babes - el nu a putut sa ajunga la timp la startul pe proba din cauza unor defectiuni la partea electrica a Gas Gas-ului sau. 

Mani Gyenes a terminat in final cu al treilea timp reusind sa recupereze 33 de pozitii fata de start, in timp ce Cristinel Babes a avut la finalul zilei 1 al saselea timp (recuperand 32 de pozitii), iar Feren Csaki (Fefe) al saptelea (a recuperat 30 de pozitii).

Cel mai bun timp la Expert Single, in ziua a intai, l-a avut olandezul Jurgen van den Goorbergh. 
Dupa rezultatele de astazi si dupa locul 2 de la Prologul de pe 15 august, Mani Gyenes confirma ca este favorit la podium. Mai sunt trei zile in munti, timp in care se pot intampla multe, insa riderul Vectra Racing Team este increzator si are sanse chiar la locul 1. 

Un nou concurent roman la clasa Expert Single
Romeo Duicu a fost nevoit sa concureze de la jumatatea zilei la clasa Expert Single, dupa ce coechipierul sau de la Vectra Racing Team, Alex Garbacea si-a fracturat mana dreapta. Cei doi au pornit astazi pe traseu, insa dupa doar 15 km, Alex a alunecat de pe o carare foarte ingusta si desi cazatura a fost una banala, motocicleta a venit peste el si i-a fracturat mana. Alex a fost dus la spital in Sibiu iar coechipierul sau a vrut sa se asigure ca totul este in regula urmandu-l pana in oras. Desi, abandonul unuia din membri unei echipe inscrise la Expert Team sau Hobby inseamna abandonul intregii echipe, organizatorii au decis ca in aceasta situatie Romeo Duicu sa fie lasat sa continuie. Astfel, de la spital, primul roman care a terminat Dakar-ul in configuratia America de Sud, a revenit pe traseu insa a trebuit sa rateze cateva puncte de control orar din cauza timpului petrecut la spital, asa ca a primit minute de penalizare. Noul numar de concurs al lui Romeo Duicu este 155.  Din pacate, pentru Alex accidentarea de la mana dreapta, in urma careia si-a fracturat radiusul si cubitusul, ii pune in pericol participarea la Raliul Faraonilor etapa din Campionatul Mondial de Rally-Raid la care riderul roman ar fi trebuit sa participe alaturi de colegii de la Vectra Racing Team in luna octombrie.   

Stam bine si la clasa Hobby
Felician Groza si Alexandru Cernatescu de la Crazy Bike Sibiu au terminat cu al doilea timp prima zi in munti, in timp ce locul trei le-a revenit celor doi rideri Ptrick Moto, Paul Fratila (locul 2 la Prolog clasa Hobby), respectiv Calin Raducu. Surprinzatoare este si clasare debutantilor de la TipTil in top 10, Krisztian Nagy si Dani Otil fiind rapizi astazi si dovedind ca sunt intr-adevar o echipa. Cei doi sunt favoriti la top 5-ul clasei Hobby.

Pe 12 la Hobby s-a clasat, in prima zi, echipa Cofain 699 din care face parte si unul din concurentii surpriza de la aceasta editie a Red Bull Romaniacs, Sorina Sandu – prima romanca inscrisa in competitie.
 
17 august, a doua zi in munti, se merge de la Sibiu la Petrosani
Clasa Pro  traseu off-road = 215 km
Clasa Experti Echipe traseu off-road = 205 km
Clasa Experti Single traseu off-road = 205 km
Clasa Hobby traseu off-road = 172 km 

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.